Vragen? Bel Harry!

06-25230623

Nieuwbouw

Nieuwbouw van rieten daken wordt steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor de klasse en de landelijke uitstraling van een rieten dak. Bijkomend voordeel is dat een rieten dak een bijzonder isolerende werking heeft. Rietdekkersbedrijf Harry Kunst heeft ervaring met elk type dak van nieuwbouw tot boerderij. Dat biedt opdrachtgevers zekerheid en referenties. Als u kiest voor Rietdekkersbedrijf Harry Kunst, kiest u voor de kwaliteit van ambachtelijke vakmanschap en de zekerheid van een concurrerende prijs.

Constructies bij nieuwbouw

Bij nieuwbouw van een rieten dak of kap kunt u kiezen uit twee verschillende constructies, de traditionele open constructie en het zogenoemde schroefdak. Heeft u al een keuze kunnen maken tussen de verschillende soorten riet?

Neem vrijblijvend contact op

Traditioneel open constructie

Kiest u bij de nieuwbouw of renovatie van een rieten dak of kap voor de traditionele open constructie, dan wordt het riet op rietlatten gebonden. Door de techniek van het binden blijft er een spouw tussen het riet en de onderconstructie. Het riet heeft op deze wijze geen of nauwelijks isolerende waarde en het dak is dan ook moeilijk tochtdicht te krijgen. Vragen over de juiste constructie van uw dak? Neem contact met ons op.

Schroefdak constructie

De tweede constructie is vanwege de hoge isolerende werking tegenwoordig het meest gebruikt. Bij een schroefdak wordt het rieten dak strak op de beplating bevestigd. Het gebruik van dakplaten in combinatie met het juiste isolatiemateriaal luistert hierbij nauw.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Elke klus is anders. Het type dak kan variëren, de vorm en de eisen aan het riet. Daarnaast zijn er genoeg andere redenen. Er bestaat geen vaste prijs. Juist door een persoonlijk gesprek op locatie kan de juiste prijs bepaald worden. Een offerte aanvragen kan daarom altijd vrijblijvend. Liever een vraag stellen over de gang van zaken? Neem dan contact op met Harry Kunst.